Категории

Широколистни

Широколистните растения са многогодишни и листопадни, за разлика от иглолистните растения. Характерно за широколистните растения е формирането на листа и опадването им през есента.

Иглолистни

Иглолистните растения са част от отдел Голосеменни, по-голяма част от тях са вечнозелени. Това им свойство ги прави предпочитани за засаждане в градина, парк и други. Особеност при тях е начинът им на размножаване, който се осъществява не с плодове, а чрез така наречените шишарки.

Вечнозелени и декоративни храсти

Декоративните растения се отглеждат за декоративни цели в дома, градината или оформени в жив плет. Те могат да бъдат различни видове треви, храсти, дървета и цветя. Някои от тях освен за естетическа гледна точка се използват и заради аромата им.

Цъфтящи храсти

Цъфтящите растения се използват предимно за декорация в градини и паркове заради красотата на цветовете си. Към цъфтящи могат да спадат различни групи растения като широколистни, иглолистни, декоративни растения, храсти и други.

Увивни и катерливи

Повечето увивни и катерливи растения имат и декоративна стойност. Те се използват за озеленяване на сгради, огради и всякакви други постройки, а някои от тях и за укрепване на почвата.

Цветя и рози

Цветята са всички тревисти или храстовидни растения, които могат да бъдат както едногодишни, така и многогодишни. В зависимост от средата им на отглеждане могат да бъдат стайни или градински.

Овощни дървета

Овощните дръвчета представляват вид широколистни растения, които се отглеждат за производство на плодове. От нашия разсадник може да закупите нужните плодни дръвчета за вашата градина, като: кайсия, праскова, слива, круша и други.