Категории

Разсадник "ТЕРРА ФЛОРА" ЕООД е специализиран в производството на широколистна, иглолистна, декоративна растителност, цветя и овощни дървета.

Продукти

Бяла бреза (Betula pendula)

Бялата бреза спада към широколистните растения и може да достигне височина до 30 метра. Използва се предимно като декоративно растение, а също така и в медицината.

Каталпа(Catalpa bignonioides)

Катаплата е широколистно и медоносно дърво със сърцевидни листа, което може да достигне височина до 15 метра. Използва се за паркове, градини и е изключително подходящо дърво ако искате да създадете сенчесто място.

Кестен (Castanea)

Кестенът е широколистно дърво и достига височина 40 метра. Той предпочита места с по-топъл климат, мека зима и умерено количество валежи. По отношение на светлина не е толкова взискателен, както други видове широколистни растения.

Липа(Tilia)

Липата е лечебно и медоносно дърво с височина до 30-40 метра. Цъфти през юни-юли със светложълти цветове, които са много ароматни.

Рустифина(Rhus typhina)

Рустифината е широколистно средно голямо дърво, достигащо височина 5-6 метра. Използва се в паркове и градини за декорация поради красивия вид на цветовете и есенното оцветяване на листата.

Церцис(Cercis siliquastrum)

Церцисът е широколистно дърво или храст, което се среща в още две наименования: Див рожков и Дървото на Юда. То достига височина до 10-12 метра и 4-5 метра като храст, расте бавно.

Червенолистна слива(Prunus Nigra)

Червенолистната слива е широколистно и декоративно растение, което е с височина до 6-8 метра. Цъфти през март-април с бледо-розови цветове.

Чинар(Platanus)

Чинарът е широколистно дърво, което расте бързо и достига височина до 40 метра. Подходящo е за паркове, градини и места, които имат нужда от засенчване.

Явор об.(Acer pseudoplatanus)

Обикновеният явор е широколистно дърво с добре развита и дълбока коренова система, което може да достигне височина до 40 метра.

Ясен планински(Fraxinus excelsior)

Планинският ясен е широколистно дърво, расте бързо и достига 40 метра височина. Най-подходящото място за отглеждане е полусянка.

Атласки кедър (Cedrus atlantica)

Атлаският кедър е вечнозелено иглолистно дърво, което има специфичен сребристо сив цвят на игличките и достига 30-40 метра.

Лъжекипарис (Chamaecyparis lawsoniana)

Лъжекипарисът е синьо-зелено иглолистно дърво. Използва се за озеленяване на паркове и градини, а също така и за изграждане на жив плет.

Пицея Пунгенс Глаука(Picea Pungens Glauca)

Пицея Пунгенс Глаука е вечнозелено, декоративно, иглолистно дърво със сивкаво-зелен и сребрист цвят. Достига височина около 15 метра и има конусовидна форма. Пицея Пунгенс Глаука произлиза от вида Пицея Пунгенс (Сребрист смърч).

Пицея Пунгенс (Picea Pungens)

Пицея Пунгенс Глаука или Сребристият смърч е вечнозелено, декоративно, иглолистно дърво със сивкаво-син и тъмнозелен цвят.

Смърч Коника (Picea glauca Conica)

Смърч Коника е вечнозелено и иглолистно дърво. Представлява умалена версия на обикновеният смърч и достига едва 2-3 метра. Използва се за декоративни цели в паркове и градини.

Туя Голден глоуб (Thuja occ.Golden globe)

Туя голден глоуб или Жълта кълбовидна туя е вечнозелен храст със жълто-зелен цвят, достига до 1,50 метра. Предпочита слънчеви места, умерено поливане, добре дренирана почва и е устойчиво на ниски температури.

Туя западна Фастигиата (Thuja occ.Fastigiata)

Западна туя Фастигиата е иглолистно растение, което може да достигне до 8-9 метра. Използва се често за създаване на жив плет.

Туя западна Брабант (Thuja occ.Brabant)

Западна туя Брабант е представител на иглолистните растения, който се използва предимно за живи плетове и достига височина 3-4 метра.

Туя западна Колумна (Thuja occidentalis Columna)

Туя западна Колумна е иглолистен, вечнозелен храст с тъмнозелен цвят. Предпочита слънце, полусянка и е много студоустойчив вид.

Туя източна Аурея Нана (Thuja Orientalis Aurea Nana)

Източна туя Аурея Нана е иглолистно растение със зелено-златист цвят. Подходящ е за жив плет, но също така може да се засее и като единичен храст.